3 gode grunde til at vælge økologisk hårpleje

3 gode grunde til at vælge økologisk hårpleje

Uanset om du vasker hår hverdag eller blot et par gange om ugen, så handler det jo sidste ende om at pleje dit hår. Det er dog langt fra alle plejeprodukter, der rent faktisk bidrager til effektiv pleje af dit hår. Nogle er faktisk decideret skadelige. Vi anbefaler derfor, at du holder dig til de naturlige og økologiske hårprodukter, hvis du gerne vil gøre noget godt for dit hår. Vi har her samlet 3 gode grunde til at du bør skifte til økologisk balsam, shampoo og hårkur.

Du undgår kemikalier

Shampoo, balsam og hårkure kan indeholde mange forskellige ingredienser, som måske på kort sigt kan gøre dit hår blødt, men som på langt sigt kan være decideret skadeligt for dit hår.

Det er bl.a. ingredienser som sulfat, der ofte findes i de billige shampooer i supermarkedet. Sulfat er med til at gøre shampooen skummende og opløser fedt og snavs, men samtidig gør det også direkte skade på hårsække og hud. Det er også en af de kemikalier, der er en af de største syndere, når det gælder tør og irriteret hovedbund.

Det er også ingredienser som silikone, som gør det svært for andre plejende ingredienser at trænge igennem ind til hårstråene. Det kan give tørt hår og spaltede spidser. Silikone gør det også lettere for støv og skidt at sætte sig og forstyrre hovedbunden, hvilket i sidste ende kan føre til tyndere hår.

Hvis du i stedet holder dig til en naturlig, økologisk shampoo, undgår du allergener og skadelige kemikalier, som i værste tilfælde kan ødelægge dit hår og give dig varige hårproblemer som f.eks. kløende hovedbund, skæl, tørt hår og endda hårtab.

Det er bedre for miljø og dyr

Økologiske hårprodukter er ikke kun gode for dig og dit hår, men de er faktisk også gode ved miljøet. De er nemlig produceret ved brug af naturlige landbrugsmetoder, der sikrer minimal belastning for miljøet. Økologiske produkter kan desuden også altid bryste sig med at være veganske og cruelty free, og det er altså din sikkerhed for, at ingen dyr har lidt skade ved produktion eller fremstilling af produkterne.

Du får mere værdi for pengene

En økologisk shampoo koster typisk mere end andre shampooer – men i dette tilfælde får du altså mere for pengene. Økologiske produkter er nemlig lavet på gode råvarer og giver bedre resultater for både hovedbund og hår på den lange bane – og de har en meget lav risiko for at give dig allergi eller gøre din allergi værre. Det er uden tvivl de ekstra penge værd, hvis du altså gerne vil gå rundt med et sundt og velplejet hår.