Hvidguld vs Sølv: Hvad er bedst?

Hvidguld vs Sølv: Hvad er bedst?

Det er aldrig nemt at købe smykker, det er ikke altid helt gennemskueligt når det kommer til priser og materieler og holdbarhed som en vigtig faktor.

 

Det kan være nemt at finde lige præcis det design man ønsker sig, men hvordan vælger man materialer først og fremmest?

 

Det kan være nemt at beslutte sig for hvilken ædelsten man ønsker, men selve metallat kan være svært at vælge. Især hvidguld vs sølv smykker da de ligner hinanden og er begge to ædelmetal der har samme holdbarhed.

 

Så hvorfor betale ekstra for hvidguld? Her er vores overvejelser og tanker omkring fordele og udlemper ved begge ædelmetaller.

 

For folk, der elsker udseendet af rent sølv eller hvidguld, er der ingen tvivl om, at begge er et fornemt grundmetal til et hvert smykke du måtte have i tankerne, de er meget anderledes end andre ædelmetaller såsom guld og platin.

 

Der er fordele og ulemper ved hver, som man bør kende til inden man tager den endelige beslutning, så man ikke kommer til at fortryde sit køb af en dyr ring eller øreringe.

 

Hvis du allerede ved, hvilket ædelmetal du foretrækker og er på jagt efter, så gå med det, da der ikke er den helt store forskel på de to andet end prisen.

 

Er du stadigvæk lidt i tvivl så er dette indlæg skrevet til lige præcis dig.

 

Husk, at selvom begge disse metaller ligner det utrænede øje, er de forskellige på nogle måder.

 

Hvad er hvidguld lavet af?

 

Hvidguld er faktisk en kombination af guldlegering og andre metaller som sølv, palladium og nikkel for at gør det mere slidstærkt og får at få faven til at blive hvid fremfor gul.

 

Så denne sammensætning, gør guld hårdere og mindre formbart, og det er også det, der giver det en hvid nuance som beskrevet ovenover.

 

Baseret på hvor meget legering af at andet metal kan de individuelle egenskaber af hvidguld variere både i form af farve og holdbarhed og selvfølgelig pris.

 

Med et højt renhedsniveau på 75 % guld og 25 % legeret metal er smykker lavet af 18 karat hvidguld er et af de mest populære valg, men 18 karat er ikke nødvendigvis bedere end 10 og 14 karat!

 

En forlovelsesring af hvidguld lavet af 14 karat hvidguld, der indeholder 58,3 % guld og 41,7 % andre metaller, kan være det bedste valg for dem der leder efter et metal der er mere holdbarhed og overkommeligt når det kommer til prisen.

 

Hvad er sølv lavet af?

 

Sølv er et metal, du finder i næsten enhver smykkeelskers smykkeskrin. Det er berømt for sin unikke skønhed og overkommelige priser, og mange mennesker elsker det, fordi det er allergivenligt, da man ikke blander andre metaller idet ligesom hvidguld.

 

Rent sølv er typisk et meget blødt metal, og derfor er det ofte legeret med kobber, så det for den perfekte hårdhed til at kunne forme smykker.

 

Denne blanding af sølv og kobber kaldes også sterlingsølv eller 925 sterlingsølv. Både kobber og sølv er allergivenlige, selvom kobber kan være tilbøjelige til at anløbe, hvilket kan få sølvet til let at oxidere. Sker dette skal man blot rense smykker med sølvrens.

 

Du kan finde en “925” eller “0,925” gravering på dit sterlingsølv smykke, hvis det altså er ægte – hvilket betyder, at smykket er lavet af 92,5% rent sølv og 7,5% legering som nok er kobber.

 

Typisk er sølv dog blandet med kobber eller stål for at gøre det mere formbart og holdbart i længden. Kan du ikke tåle kobber bør du ikke være nervøs for dette, da det er en meget lille procentdel af smykket.