Sådan vælger du den rette vægmaling

Sådan vælger du den rette vægmaling

Mangler dine vægge en ny klat maling? Det er en rigtig god måde at friske sit hjem op på, uden at man behøver at gå ud og investere i nye møbler. Dog vil væggenes farve have en kæmpe stor effekt på værelserne, så det gælder om at vælge rigtigt. Hvad for noget vægmaling passer ind hos dig?

Vægmaling til dit hjem

Vægmaling er noget, de fleste husejere køber på et eller andet tidspunkt. Måske skal der males et nyt børneværelse, måske er noget stødt imod en væg, så der skal males en plet, eller også synes man bare, at hjemmet skal have et nyt look. Og når hjemmet skal det, er vægmaling en rigtig god og økonomisk smart måde at gøre det på. Hvis du vil have købt noget maling, skal du tage et kig på www.maling.dk, og se hvad de har at byde på, som kan give mening for dig.

Lyse farver

De fleste danske hjem har helt hvide vægge, og når der så endelig er farve på, er det typisk lyse farver og pastelfarver. Det er der også en rigtig god grund til. Lyse farver får nemlig et rum til at fremstå mere lyst, åbent og større, og det er noget, der klæder langt de fleste lokaler. Det sker, fordi solens stråler bliver reflekteret i den lyse farve. Det, vi ser som hvidt, sker, når en overflade ikke suger nogle af solens stråler til sig, og i stedet reflekterer dem. Jo tættere en farve er på hvid, jo mere gør den det samme. I et land som Danmark, som godt være mørkt en god del om året, er det derfor super rart med lys vægmaling, så man får så meget lys ind i hjemmet som muligt.

Stærke og mørke farver

Selvfølgelig kan man også vælge at male en eller flere vægge i mere stærke farver, selvom det er mindre set i de danske hjem. Det er højst sandsynligt fordi, at de stærke farver kan virke for overvældende, og det er ikke altid, at det passer ind i ens hjem, da det er her, man gerne vil slappe af efter arbejdsdagens og hverdagens ræs. Man finder typisk mere ro i de mere neutrale farver.

Dog skal man alligevel ikke vælge for mange mørke farver, selvom de kan være neutrale. Stik modsat lyse farver, kan mørke farver gøre, så et rum ser mindre ud, mere lukket ud og virke mere dunkelt.

Det vil typisk være for meget, hvis alle fire vægge i et rum er malet i stærke eller mørke farver, men hvis du blot har én af væggene malet i sådan en farve, kan det faktisk give rummet noget kant og noget personlighed. Du kan selvfølgelig også bruge de farver til at male mønstre på en væg.

Maling til dine vægge

Hvad for noget vægmaling skal du have til dit hjem? Der er ikke noget galt i at vælge lidt farve til, så længe du overvejer, hvor stærk, lys eller mørk farven er inden køb. Det er aldrig en dårlig idé at prøve noget nyt.