: artists
artists
billboards
documentation
texts
information
links

Pulsk Ravn (Danmark)

 ] [  ]

Pulsk Ravn (Danmark)

Location: Lyngbyvej 102, Ryparken Station, København Ø

BLANKT

Mit bidrag til projekt 'www.women2003.dk' er en kommentar til reklamens ukritiske visuelle bombardement af det offentlige rum, hvad det så indbefatter af fastlåste stereotyper og forvrængede menneskesyn.

Jeg vil for en stund befri beskueren for højtråbende krav på opmærksomhed, og i stedet for skabe en personlig oplevelse, der inviterer frem for at diktere.

I mit værk tager jeg udgangspunkt i reklamens kontekst, selve billboardet i den omgivelse det hænger.
Billboardet er rammen for kæmpe salgsbilleder der ophænges uden stillingtagen eller hensyn til omgivelse, miljø eller menneske. Det samme billede repeteres ukritisk ud over hele landet, om du tager til Høje Tåstrup eller går tur i København.
I reklamens sprog kan der ikke råbes højt nok, det kan ikke blive prangende eller stort nok. Aldrig er der blevet produceret så store stor-prints. Men støjniveauet når en grænse, hvor virkning går over til immunitet, og der opstår et stærkt behov for tomhed, renhed, ærlighed, pauser...

Jeg har fjernet reklamen i dens kontekst, og derved skabt luft. I stedet for øjet konstant bremses af afsluttede flader har jeg forsøgt at sprænge fladen, for at skabe rum, dybde. Mit formål er at efterlade oplevelse hos den enkelte forbipasserende, lave tomrum, en ren plet for eftertanke.

Pulsk Ravn

http://www.pulsk.dk
http://www.kopenhagen.dk/interviews/raca.htm

mail@pulsk.dk

All content on this site is copyright © 2003 www.women2003.dk and/or the artists unless otherwise is stated.