: artists
artists
billboards
documentation
texts
information
links

Helle Frøsig (Danmark)

 ] [  ]

Helle Frøsig (Danmark)

Location: Jernbaneallé 46, Vanløse

Billedet af bruden er hentet ud familiealbummet og forestiller min datter til fastelavn i 1994. Her er hun klippet ud af den oprindelige sammenhæng og placeret på en ny baggrund.

Når valget faldt på netop det billede som mit bidrag til billboardprojektet www.women 2003, skyldes det ikke at jeg som udgangspunkt ønskede at benytte en meget personlig eller privat vinkel. Tværtimod har det været ambitionen at skabe et billede, som på en tvetydig og kluntet-humoristisk måde kan sige noget alment om det umulige projekt, et sammenhængende og fejlfrit kvindeliv som regel viser sig at være.

Den lille piges trætte og mutte ansigt lyser af en både ubevidst og alt for moden viden om, at lillepigens drømme om den glamourøse skønhed, det perfekte ægteskab, det perfekte moderskab o.s.v., som brudekjolen og dukkevognen stiller i udsigt, ikke lader sig realisere uden skrammer, skønt hendes udklædning fra starten var i orden.

Således forestiller jeg mig, at billedet i kæmpe format og monteret på et billboard kan finde sin plads blandt byens reklamer og på sin egen barokke måde udgøre en lille kommentar til reklamebilledernes lokkende løfter om et liv i evig ungdom og skønhed med sex og kærlighed uden omkostninger, når blot vi køber dit og dat.

Revet ud af det gamle fastelavnsbillede optræder den lille brud nu som det centrale element på en billedflade som qua sin komposition hører maleriets verden til, og som sådan er åben for fortolkning. Dette for at fastholde, at kommentaren nok er politisk af væsen, men fremsættes i en billedkunstnerisk kontekst.

http://www.kunstdk.dk
http://www.clausenskunsthandel.dk

hf@hellefrosig.dk

All content on this site is copyright © 2003 www.women2003.dk and/or the artists unless otherwise is stated.